Windows 10 Mobile får inga fler uppdateringar

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Redan 2017 meddelade Microsoft att de inte längre skulle utveckla nya funktioner till operativsystemet Windows 10 Mobile, men säkerhetsuppdateringar och support har fortsatt sedan dess. Nu verkar mobilsatsningen dock vara över på riktigt, för i december upphör Microsoft även med detta, och Windows 10 Mobile blir officiellt övergivet.

I ett supportdokument rekommenderar Microsoft istället att Windows-användare satsar på en Android- eller Iphone-telefon. Microsoft kommer också fortsätta sina egna mobilplaner på dessa plattformar, i form av appar och tjänster. I oktober presenterade Microsoft en lösning för att köra Android-appar på Windows 10-enheter.

Läs mer:

Källa: Microsoft

Kommentarer
4 svar

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.

M1 Pro och M1 Max är här och mer kraftfulla än någonsin och dessutom kommer de sitta i senaste generationen av MacBook Pro.