Spotify låter dig blockera artister

Spotify har börjat rulla ut en ny funktion som låter dig blockera artister du inte vill höra. De blockerade artisterna dyker inte upp i vare sig bibliotek, spellistor eller radiostationer.

Vill du inte lyssna på Herbert Grönemeyer en enda gång till, eller tycker du inte att vare sig Wolfgang Petry, Hoffmann & Hoffmann eller Hubert Kah är något att hänga i julgranen? Snart behöver du inte riskera att få upp dem i Spotifys autogenererade spellistor och förslag.

Den svenska strömmande musiktjänsten har nämligen en ny funktion som låter dig blockera och dölja artister som du inte vill höra. Funktionen har redan börjat rulla ut i IOS-versionen av Spotify och bör dyka upp inom kort även på andra plattformar. Blockerade artister kommer inte att spelas eller dyka upp på spellistor, topplistor eller radiostationer i Spotify. Dock kan låtar som en blockad artist gästmedverkar på spelas upp.

Spotify har tidigare beslutat sig för att inte erbjuda möjligheten att blockera artister, men har nu alltså vänt i frågan. En rimlig gissning är att den senaste tidens uppståndelse kring artisten R. Kelly bidragit, där skivbolaget RCA Records ska ha sparkat Kelly efter att en lång historia av sexuellt våld och övergrepp uppdagats. Istället för att helt ta bort R. Kellys musik lämnar nu Spotify det åt användaren själv att avgöra vilka artister som ska synas.

Skriven av Jakob Nilsson

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.