Xiaomi visar telefon med vikbar skärm

Xiaomi visar upp en prototyp-telefon med dubbelt vikbar skärm, och företagets vd är öppen för masstillverkning om kunderna vill det. Mi Dual Flex kan telefonen heta.

Snacket om telefoner med vikbara telefoner fortsätter, och nu har tillverkaren Xiaomi avslöjat att de också arbetar på en sådan. Företaget visar i en video upp en prototyp som används av Xiaomis vd Lin Bin, först som en större surfplatta men efter att ha vikts ihop blir produkten mer som en vanlig mobiltelefon.

Enheten ser ut att vara samma som dök upp på en video alldeles i början av året på Twitter. Då uppgavs det att det handlade om en kommande produkt från Xiaomi, något som nu alltså tycks ha visat sig stämma.

Xiaomi har publicerat videon på det kinesiska sociala nätverket Weibo, och Lin Bin skriver samtidigt att han hoppas detta ska bli "världens första dubbelt vikbara telefon". Det är fortfarande bara en prototyp, men enligt Bin kan Xiaomi masstillverka den om responsen blir positiv. Telefonen kommer isåfall heta Mi Dual Flex ellr Mi Mix Flex, skriver Bin.

Konkurrens om ny teknik

Xiaomis konkurrenter Samsung har redan visat upp vikbar skärmteknologi som de kallar för Infinity Flex, och väntas eventuellt lansera en vikbar telefon tillsammans med flaggskeppen Galaxy S10 nästa månad, 20 februari.

Under CES-mässan häromveckan visades också den vikbara telefonen Flexpai från tillverkaren Royole, men fick inte ett nådigt mottagande av kritiker. Även LG arbetar på vikbara skärmar och har visat upp prototyper. Under lång tid har det också cirkulerat rykten om att Apple jobbar på en vikbar produkt, där LG ska stå för bildskärmen.

Vad tror ni, är vikbara skärmar något att ha eller är det bara en tillfällig teknikfluga i stil med att skrolla med ögonen eller Cash-kortet?

Läs mer:

Källa: Macrumors

Kommentarer
2 svar

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.

M1 Pro och M1 Max är här och mer kraftfulla än någonsin och dessutom kommer de sitta i senaste generationen av MacBook Pro.