Sonos sägs jobba på egna hörlurar – vill utmana Apple, Bose och Sony

Högtalartillverkaren Sonos vill röra sig utanför hemmet, för enligt nya uppgifter arbetar de på ett par hörlurar. Men konkurrensen är stenhård.

Sonos har gjort sig ett namn genom att tillverka uppkopplade smarta högtalare för hemmet, och har det senaste året satsat stort på att integrera sitt system med andra plattformar så som Amazon Alexa och Apples trådlösa protokoll Airplay 2.

Nästa grej från Sonos är ett par hörlurar, om vi ska tro en ny rapport från Mark Gurman på Bloomberg. Gurman har flera gånger tidigare visat sig ha bra källor, och enligt honom är Sonos-lurarna fortfarande i ett ganska tidigt stadium men kan släppas nästa år.

Sonos själva vill inte kommentera uppgifterna, men i ett nyhetsbrev till aktieägare har Sonos skrivit att hälften av all musiklyssning sker utanför hemmet, och att företaget därför planerar att ta Sonos-upplevelsen utanför hemmets väggar.

Tanken på ett par hörlurar i premium-klassen från Sonos är spontant väldigt lockande. Sonos traditionella fokus ligger på hög ljudkvalitet och snygg design, så även om konkurrensen bland hörlurstillverkare är stenhård skulle de nog kunna nå framgång där. Å andra sidan är det en marknad som redan idag befolkas av potenta spelare som Bose, Sony och Apple/Beats för att bara nämna några.

Gillar du Sonos högtalare, och skulle du vara intresserad av ett par Sonos-hörlurar?

Läs mer:

Källa: Bloomberg

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.

M1 Pro och M1 Max är här och mer kraftfulla än någonsin och dessutom kommer de sitta i senaste generationen av MacBook Pro.

Idag håller Apple låda och vi trodde att det bara skulle bli Mac men Apple överraskade med AirPods generation tre.

Ikväll är det dags igen för Apple att hålla låda. Vi har gjort en kort sammanfattning om hur du kan se eventet och vad vi tror att Apple kommer visa upp.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.