Amazon får nyckelroll i Zigbee-alliansen

Amazon tar plats i Zigbee-alliansens styrelse och blir en av dess största finansiärer. Amazon Echo-högtalarna ska nu med röstassistenten Alexa enklare hitta Zigbee-prylar.

Amazon är en av de större aktörerna inom det smarta hemmet, och Zigbee är en av de mest populära trådlösa standarderna. Nu har Amazon gått med i Zigbee Alliance, en sammanslutning av över 100 företag som tillsammans arbetar för att utveckla och vårda Zigbee-standarden.

Amazon tar nu plats i alliansens styrelse och blir en av de största finansiärerna, vilket lovar gott för de som vill se ännu tätare integration mellan Amazon Echo-prylar och Zigbee.

Zigbee är i grunden ett trådlöst protokoll som låter kompatibla enheter kommunicera med varandra, och en av de stora fördelarna är att många tillverkare har omfamnat Zigbee, exempelvis Xiaomi, Philips, Ikea med flera.

Den smarta högtalaren Echo Plus från Amazon har redan stöd för att fungera som en hubb för Zigbee-prylar, och på företagets webbplats för utvecklare skriver Amazon att enheter lätt kan läggas till med hjälp av röstassistenten Alexa.

Källa: Zigbee Alliance | Amazon

Läs mer:

Kommentarer
3 svar

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.

M1 Pro och M1 Max är här och mer kraftfulla än någonsin och dessutom kommer de sitta i senaste generationen av MacBook Pro.