fredagsvideo

Steve Jobs lanserar Macintosh 1984

En milstolpe i teknikhistorien fyller 35 år den här veckan, och vi vill passa på att tipsa om en riktigt intressant och spännande youtube-video som passar bra en fredagskväll.

Den här veckan fyllde Macintosh 35 år, och för att fira detta vill vi tips om ett riktigt stycke historia på internet. 22 januari 1984 introducerades nämligen den första Mac-datorn genom en idag välkänd reklamfilm regisserad av Ridley Scott.

Två dagar senare, 24 januari, började datorn säljas, och Steve Jobs höll hov inför Apples aktieägare i lokalen Flint Center i Cupertino. 30 januari visade Jobs upp Macintosh igen, denna gång inför Boston Computer Society. Den sistnämnda presentationen finns bevarad på Youtube tack vare Computer History Museum, och är av betydligt högre kvalitet än det mer kända inslaget från Flint Center.

Med detta vill vi önska alla 99-läsare en trevlig helg, men vi hörs såklart redan i morgon när veckans podd-avsnitt kommer!

Trevlig helg!

Kommentarer
11 svar

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.

M1 Pro och M1 Max är här och mer kraftfulla än någonsin och dessutom kommer de sitta i senaste generationen av MacBook Pro.