Huawei ska visa vikbar telefon under MWC 2019

Det visar sig att Samsung omtalade Galaxy F-demonstration kanske får sällskap av en vikbar telefon från Huawei under MWC-mässan veckan efter.

Under ett informationsmöte i Peking inför Mobile World Congress har kinesiska Huawei avslöjat att de tänker visa upp en vikbar telefon under mässan. I det här fallet handlar det om en modell med 5G-kapacitet, och den skulle i så fall sannolikt bli den första demonstrerade telefonen som är både vikbar och 5G-kapabel.

Huaweis vd Richard Yu ska i samband med mötet sagt "Vi ser fram emot att träffa er i Barcelona i februari där vi kommer att presentera världens första böjbara smartphone med 5G-stöd". Denna enhet ska också kompletteras av en annan telefon med 5G-kapacitet, och båda modellerna ska drivas av Huaweis senaste Kirin 980-systemkrets.

99 kommer vara på plats i Barcelona för MWC 2019, och förhoppningsvis kommer vi kunna lägga vantarna på en vikbar Huawei-telefon då.

Källa: Androidpolice

Det är bara dagar bort tills höstens andra event och vi går igenom vad vi tror kan visas upp av Apple på måndag.

Har du ett par AirPods Pro och har problem med knaster i lurarna? Då kan du ha rätt till gratis reparation.

Inför eventet på måndag har flera rykten cirkulerat om Apples kommande bärbara kraftpaket som tros introducera nästa Apple Silicon-chip.

Det har länge ryktats om att nya MacBook Pro-modeller med ett helt nytt M1X- eller M2-chip ska lanseras denna höst och nu kan det finnas ett datum.

Visst är det väl så att vi alltid har för få laddare eller alldeles för många kablar liggandes i stora ormbon? Men vi har kanske hittat en lösning på det.

Tile kommer med en ny produktserie och nya säkerhetsfunktioner, vi har testat Pro, Mate, Slim och Sticker taggarna.