Ipad Mini 5 kan få stöd för både Apple Pencil och Smart Keyboard

Årets nya Ipad Mini kan få stöd för både Apple Pencil och fodralet Smart Keyboard, vilket gör att den lilla plattan kan bli en riktigt produktivitetsmaskin.

Att en ny version av Ipad Mini är på gång verkar bli allt mer säkert. Nu har den grävande utvecklaren Steve Troughton-Smith hittat fler ledtrådar i betaversionen av IOS 12.2, som visar att Ipad Mini 5 kan få stöd för både Apple Pencil och tangentbordsfodralet Smart Keyboard.

Helt säker kan han inte vara, men enligt Troughton-Smith hänvisar modellnumren J210, J211, J217 och J218 förmodligen till nya Ipad Mini-modeller och en ny version av vanliga Ipad, som ryktas få en större bildskärm på 10 tum. Utifrån kod i IOS 12.2-betan har alla dessa enheter stöd för Apple Pencil och Smart Keyboard.

Förra årets budget-Ipad fick stöd för Apple Pencil, men inte Apples egna tangentbordsfodral. En fråga är också huruvida en Ipad Mini får ett specialanpassat Smart Keyboard i mindre storlek, eller om det helt enkelt går att koppla på den normalstora varianten.

Vad händer med nästa Ipad Pro?

När den första modellen av Ipad Pro släpptes 2015 var en av de stora skillnaderna jämfört med övriga Ipad-modeller just tillbehören Apple Pencil och Smart Keyboard. Men förra året kom som sagt Apple Pencil till Ipad, och om årets modeller nu får både penna och tangentbord är det knappast fråga om Pro-tillbehör längre.

Ipad Pro står dock fortfarande en klass över med en bättre bildskärm, annan design och inte minst ansiktsigenkänning med Face ID, något som varken Ipad eller Ipad Mini väntas få det här året.

Läs mer:

Kommentarer
6 svar

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.