Samsung har köpt företag bakom teknik för flera mobilkameror

Det påstådda köpet ska ge Samsung teknik som förbättrar fotografi med flera kameror i samverkan, något som kan behövas i hård konkurrens bland mobilkameror.

Med några få undantag har trenden i telefonbranschen varit att produkterna ska utrustas med flera kameror. Allt från två till fem kameror verkar vara aktuellt för 2019, och Samsung är ett av företagen som hoppat på tåget. Det framkommer nu att Samsung köpt det Israeliska företaget Corephotonics som utvecklar teknik för just bättre fotografi med många kameror.

Corephotonics har tidigare utvecklat teknik som utnyttjar dubbla kameror för att förbättra bildkvaliteten vid vanligt fotograferande. Corephotonics stämde även Apple då de påstods plagierat tekniken i Iphone-familjen.

Corephotonics är inte främmande för att låna ut sin expertis till mobiltillverkare, kinesiska Oppo har exempelvis använt deras expertis för att förbättra zoom-kapaciteten i företagets senaste telefoner. Köpet av Corephotonics lär inte påverka redan existerande avtal, men framtida samarbeten lär vara mindre sannolika efter uppköpet.

Den här sortens satsningar på att förbättra kameradelen av företagets telefoner förefaller ganska logiskt då Samsung inte längre är den naturliga klassledaren i Android-lägret som de en gång varit. Kinesiska företag som Huawei har på senare tid tagit över stafettpinnen för en del av telefonen som är viktig för telefonköpare.

Då köpet ska ha genomförts relativt nyligen kommer tekniken sannolikt inte hinna införas till Galaxy S10-familjen som presenteras den 20 februari. Som tidigast kan den användas i Galaxy Note 10-familjen, eller den vikbara telefonen, som lanseras senare under året.

Källa: Calcalist | Globes

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.