fredagsvideo

Så funkar maskininlärning

Allt mer av vår vardags styrs av smarta algoritmer eller så kallade botar. Youtube-skaparen CGP Grey berättar hur det fungerar.

Varje fredag tipsar 99-redaktionen om en underhållande, lärorik och intressant video från det stora världsomspännande nätet, för att förgylla fredagskvällen och göra oss alla redo för helg.

Den här veckan tipsar vi om internetprofilen CGP Grey, som gav upp sitt läraryrke för att göra Youtube-videor på heltid. Grey slog igenom med sin video om vad som är England, vad som är Storbritannien, vad som är Förenade Kungadömet och vad som är annat. Men många videor handlar också om teknik, och just den vi tipsar om idag handlar om smarta algoritmer och maskininlärning. Botarna är överallt dessa dagar, men hur funkar de egentligen?

Missa heller inte fotnoten, som är en helt egen video:

Trevlig helg, alla på 99!

Ikväll är det dags igen för Apple att hålla låda. Vi har gjort en kort sammanfattning om hur du kan se eventet och vad vi tror att Apple kommer visa upp.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Efter ett kort uppehåll så är Macradion tillbaka med full kraft och idag pratar vi om allt vi hoppas se på eventet som ikväll går av stapeln.

Det är bara dagar bort tills höstens andra event och vi går igenom vad vi tror kan visas upp av Apple på måndag.

Har du ett par AirPods Pro och har problem med knaster i lurarna? Då kan du ha rätt till gratis reparation.

Inför eventet på måndag har flera rykten cirkulerat om Apples kommande bärbara kraftpaket som tros introducera nästa Apple Silicon-chip.