Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Sonos lanserar utomhushögtalare

Samarbetet mellan Sonos och Sonance har nu resulterat i en uppsättning av tre högtalare för taket, väggen och utomhusbruk.

I augusti förra året presenterades ett samarbete mellan högtalartillverkarna Sonos och Sonance. De sistnämnda har specialiserat sig på högtalare för montering i väggar och tak. Nu lanseras den gemensamma kollektionen, och sammanlagt handlar det om tre högtalare; en för väggen, en för taket och en utformad att monteras utomhus. Alltså inte högtalare för alla, utan mer riktade åt specifika behov och användningsområden.

Högtalarna kostar alla en rejäl slant. Utomhushögtalaren heter finurligt nog Outdoor och kostar 8 999 kronor paret. Outdoor är byggda för att klara luftfuktighet, vatten, värme och minusgrader. De andra högtalarna heter In-Ceiling respektive In-Wall och kostar båda 6 999 kronor paret. Värt att nämna är att detta, till skillnad från andra Sonos-högtalare är passiva, och kräver en extern förstärkare för att fungera. Tur då att Sonos har även sådan redo för försäljning.

I augusti presenterades förstärkaren Sonos Amp, och även den har nu lanserats. Sonos Amp kostar 6 999 kronor och gör det möjligt att ansluta en lång rad musikutrustning så som vinylspelare och passiva högtalare för att integrera i Sonos system. Amp krävs också för att de nya vägg- och takhögtalarna ska fungera med funktioner som Airplay 2 och Trueplay, där ljudbilden analyseras utifrån omgivningen i rummet. Av förklarliga skäl har utomhushögtalaren Outdoor inte stöd för Trueplay.

Både Sonos Amp och de nya högtalarna går nu att förbeställa från Sonos webbplats, och säljstart hos återförsäljare blir 26 februari. Undantaget är utomhushögtalaren som dyker upp hos återförsäljare först i april.

Läs mer:

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.