Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Samsung tar patent på selfiekamera i S Pen

Glöm flärpar och skärmhål - ett patent skvallrar om att Samsung funderar på att placera selfie-kameran inuti S Pen-tillbehöret.

Om det är något som särskiljer Samsung från konkurrensen idag är det sannolikt Galaxy Note-serien med dess penna S Pen. Pennan används till att rita på skärmen, göra anteckningar och styra presentationer, med mera. Men om ett av Samsungs patent faktiskt kommer till användning kan S Pen även komma att axla rollen som selfie-kamera.

Patentet i fråga visar upp hur en kamera med optisk zoom-förmåga skulle monteras inuti pennan, med kameraöppningen mot pennans övre del. Bilder kan kunna fångas med hjälp av en knapp på pennans sida, och skulle alltså inte kräva interaktion med skärmen på telefonen.

Den senaste tiden har det dykt upp ett antal olika lösningar på "problemet" med var selfie-kameran och tillhörande sensorer ska hysas. Det finns flärpar, kamerahål, slider-funktioner där kameran befinner sig i en separat del bakom skärmen, med flera. Att hysa kameran i pennan skulle låta Samsung slippa selfiekameran helt och hållet i en framtida Note-enhet.

Det är mer regel än undantag att företag tar patent på tekniker de utforskar men aldrig gör något av i kommersiella produkter, så vi ska nog inte dra allt för stora växlar på det här patentet. Men om det skulle leta sig in i Note-familjen skulle det definitivt vara en unik lösning på problemet.

Källa: USPTO

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.