Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google erkänner: Android Things handlar bara om skärmar och högtalare

Google erkänner att plattformen som skulle koppla ihop allehanda smarta saker faktiskt bara handlar om smarta skärmar och högtalare, och skiftar fokus till detta.

När Google presenterade plattformen Android Things framhölls den som just det namnet antyder, en plattform för alla prylar som är smarta och kan tänkas kopplas ihop. Så har det inte riktigt blivit och Android Things har primärt använts i smarta skärmar, lustigt nog med undantag för Googles egna Home Hub, samt smarta högtalare.

Google har insett detta och går nu själva ut med att Android Things nu också kommer fokuseras på skärmar och högtalare. De kommer därför inte längre erbjuda stöd för enklare kretsar som används i enklare typer av prylar som inte är skärmar och högtalare. De företag som vill koppla ihop diverse prylar med Googles ekosystem ska istället använda sig av Google Assistant Connect, gränssnitt för kommunikation som låter prylarna kommunicera med Google Assistent utan att en Android-plattform behöver vara inblandad över huvud taget.

Under CES visade Google upp hur tekniken kunde användas bland annat genom att en enkel e-boksläsare utrustades med en knapp som kunde aktivera Google Assistent-rutiner. Det återstår att se vad detta innebär för framtiden för Android Things. Företag som Lenovo och JBL har smarta skärmar som använder plattformen på marknaden, men när Google själva inte använder den och arbetar på det framtida operativsystemet Fuchsia OS blir Android Things kanske inte det nav i Googles smarta ekosystem det en gång var tänkt som.

Under MWC-mässan som smygstartas nästa helg får vi helt enkelt se hur många Android Things-produkter visas upp. 99 är på plats och testar på allt vi lyckas snubbla på.

Källa: Android Developers Blog

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.