Ipad Mini 5 blir kanske bara ny på insidan

En ny läcka anger att den omtalade Ipad Mini 5 bara kommer uppgraderas på insidan, och den som väntar sig moderna funktioner till det yttre kan bli besviken.

Den här veckan kommer det mesta fokus ligga på Samsungs förehavanden med lanseringen av nya telefoner i San Francisco, och så klart London och Stockholm. Men några läckor om andra produkter äger faktiskt rum och en sådan berör Ipad Mini 5. Veteran-läckan Onleaks säger sig tagit emot ritningar på den kommande miniplattan, och baserat på detta ska det yttre vara oförändrat.

Personen bakom Onleaks heter Steve Hemmerstoffer och på hans Twitter-konto hävdar han att ritningarna för den kommande plattan ser snudd på identiska ut med den design och konstruktion som användes med Ipad Mini 4 som lanserades i september 2015. Det enda han lyfter fram som annorlunda är att mikrofonens position har flyttats.

Om herr Hemmerstoffers påstådda ritning visar sig vara äkta kan vi med andra ord ge upp hoppet om moderniteter som kant-till-kant-skärmar och ansiktsupplåsning via Face ID. För den som däremot sörjt förlusten av en Touch ID-fingeravtrycksläsare och 3,5 millimeters hörlursport är detta goda nyheter. Skärmen påstås också vara en billigare variant än de som används i dagens Ipad Pro-familj.

Utöver uppgraderade specifikationer på insidan kan plattan också få stöd för Apple Pencil, då gissningsvis generation ett, och Smart Keyboard-tillbehör då tecken på detta hittats i utvecklarversioner av IOS. Tecknen pekar på att Ipad Mini 5 kommer lanseras tidigt under våren, sannolikt under eller kring företagets mars-event.

Källa: Onleaks, Macrumors

Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.