5G är inom räckhåll, säger Xiaomi

En 5G-modell av telefonen Mi Mix 3 leder Xiaomis satsning på 5G i år.

Under sitt pressevent i Barcelona inför MWC understryker Xiamoi att företaget satsar stort på 5G, och menar att 2019 är året då tekniken kommer i användares händer. För Xiaomi är tekniken intressant både för mobiler och för uppkopplade prylar i det så kallade "sakernas internet".

En av de första produtkerna med 5G är en ny version av telefonen Mi Mix 3. Telefonen har den nya processorn Snapdragon 855, och har också Snapdragons X50 5G-modem. Det här ska innebära upp till 20 gånger högre prestanda vad gäller mobildata – men fungerar naturligtvis bara på ett 5G-nätverk. Möjligheterna är dock intressanta, då det i praktiken innebär att du skulle kunna ladda ned ett helt musikalbum med mp3-filer på en sekund.

I övrigt är det samma Mi Mix 3 som funnits sedan tidigare, och finns i två färger; blå och svart. Priset för den nya 5G-telefonen blir 599 euro vilket i svenska kronor blir från 6 999 kronor. Telefonen dyker upp i maj, men om det också innebär Sverige är i dagsläget oklart.

Läs mer:

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.

M1 Pro och M1 Max är här och mer kraftfulla än någonsin och dessutom kommer de sitta i senaste generationen av MacBook Pro.