Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Huawei visar 5G-telefon med vikbar skärm

Huawei lanserar Mate X, sin egna telefon med vikbar skärm, och dessutom stöd för 5G. Den kan snart bli din, om du har råd.

Om årets två stora tekniktrender är 5G och vikbara mobilskärmar, så försöker Huawei slå två flugor i en smäll med nya telefonen Mate X. Detta är nämligen en påkostad modell med dubbla bildskärmar varav den ena är vikbar, och stöd för mobiluppkoppling över 5G.

I ihopvikt läge stoltserar Mate X med en ganska stor bildskärm på 6,6 tum, men i utvikt läge finns en bildskärm på 8 tum att leka med – i storlek med en mindre surfplatta alltså. Den stora skärmen är också helt fri från flärpar eller kamerahål till skillnad från Galaxy Fold som Samsung visade upp tidigare i veckan. Här tog Huawei självklart chansen att håna sin konkurrent en smula.

Mate X har en egensinnig design, och tjockleken på telefonen i utvikt läge är 5.4 millimeter, förutom en upphöjd del på ena långsidan som är tjockare. Där huserar exempelvis kamera, blixt och andra sensorer, och detta ger telefonen ett ganska speciellt utseende.

Telefonen har stöd för att köra dubbla appar sida vid sida, eller exempelvis två separata webbsidor. Något annat som är dubbelt är batterierna, som är på totalt 4 500 mAh, och dessutom erbjuder extra snabb snabbladdning på upp till 55 Watt. På bara 30 minuter ska telefonen kunna laddas upp till 85 procent.

Priset blir gastkramande 2 299 euro, eller över 24 000 kronor. Då ingår 8 gigabyte primärminne och 512 gigabyte lagringsminne. Mate X blir tillgängligt i mitten av 2019.

Läs mer:

Kommentarer
20 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.