Microsoft visar upp Hololens 2 – tänkta för fabriksarbetare

Microsoft visar upp en tidig version av Hololens 2, deras nu förbättrade AR-glasögon. Den tänkta målgruppen är fabriksarbetare som ska ges interaktiva instruktioner medan de exempelvis skruvar ihop saker.

Microsoft har under lång tid arbetat med ett par AR-glasögon (augmented reality, eller förstärkt verklighet på svenska) som de kallar för Hololens. Nu jobbar de för fullt på version 2 och har börjat visa upp en tidig version för bland annat media.

Hololens 2 ska enligt uppgift sitta mycket bekvämare och kännas naturligare att använda. Glasögonen har blivit bättre på alla viktiga sätt, bland annat erbjuds nu ett bredare synfält och Hololens 2 är bättre på att upptäckta riktiga fysiska objekt i rummet. Skärmtekniken har dessutom arbetats om från grunden.

Dieter Bohn på The Verge har fått prova och fick då hjälp av glasögonen att reparera en produkt. Hololens 2 kunde visa att en skruv saknades, leda honom till rätt hög med skruvar i rummet och visa hur och var den skulle monteras. Målgruppen för Hololens 2 är just fabriksarbetare som ska kunna få just den här typen av interaktiv vägledning genom sina arbetsuppgifter.

Hololens 2 kan förbeställas nu och kostar då 3 500 dollar, omkring 32 500 kronor. De första leveranserna ska ske "senare i år". Microsoft har beslutat sig för att bara ta emot beställningar från företag som vill använda produkten bland sina arbetare. Det finns inte ens något utvecklarkit av Hololens 2 om du blev sugen på att utveckla tjänster för dem.

Källa: The Verge

Det är bara dagar bort tills höstens andra event och vi går igenom vad vi tror kan visas upp av Apple på måndag.

Har du ett par AirPods Pro och har problem med knaster i lurarna? Då kan du ha rätt till gratis reparation.

Inför eventet på måndag har flera rykten cirkulerat om Apples kommande bärbara kraftpaket som tros introducera nästa Apple Silicon-chip.

Det har länge ryktats om att nya MacBook Pro-modeller med ett helt nytt M1X- eller M2-chip ska lanseras denna höst och nu kan det finnas ett datum.

Visst är det väl så att vi alltid har för få laddare eller alldeles för många kablar liggandes i stora ormbon? Men vi har kanske hittat en lösning på det.

Tile kommer med en ny produktserie och nya säkerhetsfunktioner, vi har testat Pro, Mate, Slim och Sticker taggarna.