Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Microsoft visar upp Hololens 2 – tänkta för fabriksarbetare

Microsoft visar upp en tidig version av Hololens 2, deras nu förbättrade AR-glasögon. Den tänkta målgruppen är fabriksarbetare som ska ges interaktiva instruktioner medan de exempelvis skruvar ihop saker.

Microsoft har under lång tid arbetat med ett par AR-glasögon (augmented reality, eller förstärkt verklighet på svenska) som de kallar för Hololens. Nu jobbar de för fullt på version 2 och har börjat visa upp en tidig version för bland annat media.

Hololens 2 ska enligt uppgift sitta mycket bekvämare och kännas naturligare att använda. Glasögonen har blivit bättre på alla viktiga sätt, bland annat erbjuds nu ett bredare synfält och Hololens 2 är bättre på att upptäckta riktiga fysiska objekt i rummet. Skärmtekniken har dessutom arbetats om från grunden.

Dieter Bohn på The Verge har fått prova och fick då hjälp av glasögonen att reparera en produkt. Hololens 2 kunde visa att en skruv saknades, leda honom till rätt hög med skruvar i rummet och visa hur och var den skulle monteras. Målgruppen för Hololens 2 är just fabriksarbetare som ska kunna få just den här typen av interaktiv vägledning genom sina arbetsuppgifter.

Hololens 2 kan förbeställas nu och kostar då 3 500 dollar, omkring 32 500 kronor. De första leveranserna ska ske "senare i år". Microsoft har beslutat sig för att bara ta emot beställningar från företag som vill använda produkten bland sina arbetare. Det finns inte ens något utvecklarkit av Hololens 2 om du blev sugen på att utveckla tjänster för dem.

Källa: The Verge

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.