Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nubia slår samman mobilen med smartklockan

Vikbara skärmar används inte bara för att skapa dyra hybrider mellan telefoner och surfplattor. Nubia Alpha är en hybrid mellan klocka och mobil.

Smarta klockor verkar i hög grad ha hittat sin nisch som framförallt träningsredskap och notiscenter, och därmed ett komplement till mobiltelefonen snarare än en ersättare. Detta vill dock Nubia utmana med sin nya produkt Nubia Alpha, som i princip är en stor böjbar skärm lindad runt ett armband.

Klockan drivs av Snapdragon Wear 2100, vilket är en processor från 2016 avsedd för kroppsburen teknik. Det finns också 8 gigabyte lagringsutrymme på enheten, och batteriet på 500 mAh ska räcka för upp till två dagars användning.

Tanken är att Nubia Alpha ska kunna ersätta mobilen, tack vare att den böjbara skärmen erbjuder så mycket skärmyta som man behöver. Riktigt så känns det inte när vi får tillfälle att kika på produkten under MWC i Barcelona. För att vara en smartklocka känns den gigantisk, och mer som en handboja än ett smäckert armband. Alpha är utrustad med en kamera på 5 megapixel, och detta tillsammans med två kronor på sidan gör att enheten är väldigt tjock och bred.

Och någon ersättare till en mobiltelefon är det knappast heller, även om här finns stöd för mobila betalningar, fotograferingar och telefonsamtal. OLED-bildskärmen är på 4 tum, men har upplösningen 960 x 192 vilket alltså är en väldigt bred (eller hög) aspektratio. Detta innebär att det inte är särskilt intuitivt att navigera runt i Nubias egna version av Android. Eftersom bildskärmen är böjd runt handleden ser du inte hela ytan, och för att komma runt det kan du skrolla informationen upp och ned längs skärmen så att den syns.

Röststyrning ska också finns, men var inte aktiverad på de demoenheter som visades upp. Det går såklart också att se film på Nubia Alpha, men inte heller detta är särskilt bekvämt då du kommer bli tvungen att hålla armen rakt upp.

Nubia Alpha är ytterligare ett exempel på ny och intressant teknik, som resulterat i en produkt som verkar näst intill oanvändbar. Eventuellt kanske smarta klockor kan ersätta mobilen, men om det är något som Alpha demonstrerar är det att tekniken inte riktigt är redo ännu. Hursomhelst ska klockhybriden börja säljas i USA och Europa under april månad, och kommer att kosta från 449 euro eller närmare 5 000 kronor.

Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.