Lärare får 34 månaders fängelse för stulna kändisbilder

Ännu en person har dömts för att 2014 ha stulit ett stort antal privata bilder från kändisar och andra personer. 34 månaders fängelse blir domen.

2014 drabbades ett flertal kändisar av att privata bilder spreds på nätet, främst stulna från Apples molnlagring Icloud. Från början spekulerades det i att Icloud blivit hackat, men det visade sig senare att förövarna kommit åt bilderna genom att få åtkomst till konton med svaga lösenord och med hjälp av så kallat nätfiske (phishing).

Den förste förövaren för intrången dömdes 2016, och sedan dess har ett flertal personer prövats och dömts till mellan 8 och 18 månaders fängelse. Nu har ännu en person fällts, en 31-årig tidigare gymnasielärare i Virginia som erkände sig skyldig i oktober. I fredags dömdes personen till 34 månaders fängelse för dataintrång och identitetsstöld.

Enligt domen skaffade sig personen åtkomst till konton på både Icloud, Yahoo, och Facebook och samlade privat information från mer än 200 offer. 31-åringen använde bland annat information som fanns tillgänglig på sociala medier för att besvara säkerhetsfrågor korrekt och komma in på konton. Nätfiske användes också för att komma över inloggningsuppgifter med hjälp av falska epost-adresser som såg ut att komma från Apple.

Sedan 2014 har Apple och andra företag infört ett flertal säkerhetsförbättringar i sina molntjänster, bland annat en bredare användning av så kallad tvåfaktors-autentisering. Nätfiske och identitetsstöld är tyvärr fortfarande vanligt på internet idag, 2019.

Källa: Apple Insider

Läs mer:

Kommentarer
1 svar

Det är bara dagar bort tills höstens andra event och vi går igenom vad vi tror kan visas upp av Apple på måndag.

Har du ett par AirPods Pro och har problem med knaster i lurarna? Då kan du ha rätt till gratis reparation.

Inför eventet på måndag har flera rykten cirkulerat om Apples kommande bärbara kraftpaket som tros introducera nästa Apple Silicon-chip.

Det har länge ryktats om att nya MacBook Pro-modeller med ett helt nytt M1X- eller M2-chip ska lanseras denna höst och nu kan det finnas ett datum.

Visst är det väl så att vi alltid har för få laddare eller alldeles för många kablar liggandes i stora ormbon? Men vi har kanske hittat en lösning på det.

Tile kommer med en ny produktserie och nya säkerhetsfunktioner, vi har testat Pro, Mate, Slim och Sticker taggarna.