Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Lärare får 34 månaders fängelse för stulna kändisbilder

Ännu en person har dömts för att 2014 ha stulit ett stort antal privata bilder från kändisar och andra personer. 34 månaders fängelse blir domen.

2014 drabbades ett flertal kändisar av att privata bilder spreds på nätet, främst stulna från Apples molnlagring Icloud. Från början spekulerades det i att Icloud blivit hackat, men det visade sig senare att förövarna kommit åt bilderna genom att få åtkomst till konton med svaga lösenord och med hjälp av så kallat nätfiske (phishing).

Den förste förövaren för intrången dömdes 2016, och sedan dess har ett flertal personer prövats och dömts till mellan 8 och 18 månaders fängelse. Nu har ännu en person fällts, en 31-årig tidigare gymnasielärare i Virginia som erkände sig skyldig i oktober. I fredags dömdes personen till 34 månaders fängelse för dataintrång och identitetsstöld.

Enligt domen skaffade sig personen åtkomst till konton på både Icloud, Yahoo, och Facebook och samlade privat information från mer än 200 offer. 31-åringen använde bland annat information som fanns tillgänglig på sociala medier för att besvara säkerhetsfrågor korrekt och komma in på konton. Nätfiske användes också för att komma över inloggningsuppgifter med hjälp av falska epost-adresser som såg ut att komma från Apple.

Sedan 2014 har Apple och andra företag infört ett flertal säkerhetsförbättringar i sina molntjänster, bland annat en bredare användning av så kallad tvåfaktors-autentisering. Nätfiske och identitetsstöld är tyvärr fortfarande vanligt på internet idag, 2019.

Källa: Apple Insider

Läs mer:

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.