Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

USB 4 baseras på Thunderbolt 3

Nästa generations USB-standard kommer att baseras på dagens Thunderbolt 3 och fortsätta använda kontakten USB-C som gränssnitt.

USB Promoter Group heter organisationen som ansvarar för att skapa och hålla ordning på standarder runt USB. De har nu presenterat nästa generation USB under namnet USB 4.

USB 4 är baserat på Thunderbolt 3, och erbjuder hastigheter på upp till 40 Gbps vilket är dubbelt så snabbt som dagens USB 3.2 – som numera kallas USB 3.2 Gen 2x2. Det underliggande Thunderbolt 3-protokollet innebär också att USB 4 får stöd för att driva externa bildskärmar; antingen två stycken 4K-skärmar eller en 5K-skärm med en enda kabel.

Redan idag kan både USB och Thunderbolt 3 samsas på en och samma kontakt, nämligen USB-C. USB 4 kommer också att använda USB-C och vara bakåtkompatibelt med äldre USB-protokoll. Som en del av USB-standarden kommer Intel inte att kräva royalty-avgifter från tillverkare för Thunderbolt 3.

Det enklaste sättet att tänka på den nya standarden är alltså förmodligen som en USB-C-kontakt med Thunderbolt 3 fast under ett nytt namn. Det låter onekligen precis som vad vi har tillgängligt idag, men förhoppningsvis med större spridning och i billigare tillbehör.

För att inte göra saker och ting för enkla kommer Intel även fortsättningsvis att erbjuda Thunderbolt 3 som en fristående standard, med en mer omfattande support för tillverkare. Specifikationerna för USB 4 kommer att publiceras i mitten av detta år, men det lär dröja några år innan de första produkterna med standarden är redo att säljas.

Källa: Businesswire

Läs mer:

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.