Galaxy S10 hyllas för "marknadens bästa skärm"

Skärmexperter ger Samsungs senaste flaggskepp högsta möjliga betyg och mäter upp bländande stark ljusstyrka.

Det enskilda område där Samsung dominerat samtliga konkurrenter sedan Galaxy S-familjens begynnelse är utan tvekan bildskärmarna. Deras Super AMOLED-paneler har konsekvent imponerat vad det gäller imponerande kontrast och höga upplösningar, och på senare år har de också tagit täten vad det gäller korrekt färgåtergivning och hög ljusstyrka.

Det verkar onekligen som att Samsung fortsätter denna trenden med den nyligen lanserade Galaxy S10-familjen. Välrenommerade skärmgranskarna Displaymate har hårdtestat telefonernas skärmar och konstaterar att de är det bästa som finns på marknaden och belönas därmed deras högsta betyg A+.

Skärmarna tilldelas ett dussintal rekord, och bland de egenskaper som sticker ut är färgåtergivningen som Displaymate menar är så nära perfekt som möjligt. Skärmens ljusstyrka är även den rekordinnehavare med hela 1 215 nits, vilket är väl över vad som krävs för att återge riktigt HDR-innehåll, och nog för att vara bländande i ett mörkt rum.

Displaymate konstaterar vidare att det är den mest innovativa och högpresterande bildskärm de någonsin testat. Andreas är på gång med att skriva testet av Samsung Galaxy S10 Plus i detta nu, och kan instämma i den hyllande kören. Att skärmen täcker nästan hela telefonens framsida i kombination med den goda bildkvaliteten ger onekligen en häpnadsväckande upplevelse.

Källa: Displaymate

Kommentarer
15 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.