Huawei öppnar center för cybersäkerhet

Huawei vill se mer globalt samarbete runt säkerhet i mobiler och datanätverk. Nu öppnar den kinesiska telekomjätten ett nytt center för cybersäkerhet i Bryssel.

Huawei har något av en splittrad närvaro i medias rampljus just nu. Å ena sidan får det kinesiska företaget mycket uppmärksamhet för sin vikbara mobiltelefon Mate X som visades förra veckan under MWC19, och inom några veckor lanseras nästa flaggskeppsmobil P30 Pro. Å andra sidan är Huawei inblandade i de handelspolitiska spänningar som finns mellan USA och Kina, och flera länder överväger att hindra företaget från att bygga ut 5G-teknik av farhågor för kinesiskt spionage.

Det vore därför inte så konstigt om Huawei vill frigöra sig från den kinesiska kopplingen i så stor utsträckning som möjligt, och få erkännande i västvärlden. Idag öppnar Huawei ett nytt center för cybersäkerhet i Bryssel, där myndigheter och andra aktörer inom telekombranschen bjuds in för att samarbeta om säkerhet, etablera gemensamma standarder och utveckla ny teknik.

Kenneth Fredriksen är vd för Huawei Sverige, och säger så här i ett pressmeddelande om det nya centret som kallas Cyber Security Transparency Centre:

– Säkerhet i världens mobiltelefonsystem är en utmaning för alla. [..] Vårt nya center i Bryssel blir en viktig plattform för oss där vi öppet och i direkt samarbete kan bidra med vår kompetens inom cybersäkerhet.

Det nya centret erbjuder testmiljöer för olika typer av mobil teknologi, och ger tillgång till både Huaweis produkter samt testverktyg, dokumentation och support. Under devisen "Säkerhet eller inget" ska inbjudna kunder och andra organisationer kunna utföra egna tester och verifiera säkerheten i Huaweis system.

Under öppningsceremonin deltog representanter från ett flertal organ, exempelvis EU, branschorganisationen GSMA och World Economic Forum.

Källa: Huawei

Läs mer:

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.