Huawei stämmer USA

Kinesiska Huawei stämmer den amerikanska staten för att myndigheter har förbjudits att använda eller samarbeta med företag som använder telekomföretagets produkter och tjänster.

Natten till idag meddelade den kinesiska telekomjätten Huawei att de lämnat in en stämningsansökan mot den amerikanska staten i en amerikansk domstol. USA har sedan en tid tillbaka förbjudit sina myndigheter att köpa in och använda Huaweis produkter och tjänster då man anser det är en säkerhetsrisk att företaget är kinesiskt. De får heller inte samarbeta med andra som gör det.

USA anser att den kinesiska staten kan använda Huaweis produkter för att exempelvis spionera eller stjäla företagshemligheter. Telekomföretaget nekar till anklagelserna och menar att USA inte har presenterat något som kan styrka dessa farhågor och att restriktionerna mot Huaweis produkter bryter mot den amerikanska konstitutionen.

I pressmeddelandet säger Guo Ping, nuvarande styrelseordförande för Huawei, att företaget ser fram emot domstolens dom som de litar på kommer att vara till både Huaweis och det amerikanska folkets fördel. Som det är nu hindras företaget från att erbjuda mer avancerad 5G-teknik till amerikanska konsumenter.

Huawei upprepar också vad man sagt tidigare: att man inte ägs, kontrolleras eller påverkas av den kinesiska regeringen.

Källa: Huawei

Läs mer

Skriven av Ida Blix

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.