Sonos One uppdateras under ytan

Den lilla högtalaren Sonos One får en diskret uppdatering, med mer minne och uppdaterad processor. Däremot inga nya funktioner.

Grundbulten i Sonos utbud av smarta sammankopplade högtalare är Sonos One, som kostar lite över 2 000 kronor. Nu har Sonos gjort en diskret uppdatering av högtalaren, men den som längtar efter coola nya funktioner lär bli besviken.

Sonos One generation 2 får enligt Sonos en uppdaterad processor och mer minne, samt Blueooth LE (Low Energy). Sonos-högtalaren använder inte Bluetooth för att strömma musik, utan när Sonos One konfigureras mot en mobiltelefon. Förutom lite ny hårdvara är det alltså inget som skiljer den nya generationen från den förra, och frågan är om någon kommer märka en konkret skillnad mellan de båda.

Det är förstås möjligt att generation 2 av Sonos One kan få ny funktionalitet framöver genom uppdateringar av mjukvaran, som inte den äldre modellen får ta del av. Tills vidare väntar vi också fortfarande på stöd för Google Assistent i Sonos högtalare, något som utlovats.

Läs mer:

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.

M1 Pro och M1 Max är här och mer kraftfulla än någonsin och dessutom kommer de sitta i senaste generationen av MacBook Pro.

Idag håller Apple låda och vi trodde att det bara skulle bli Mac men Apple överraskade med AirPods generation tre.

Ikväll är det dags igen för Apple att hålla låda. Vi har gjort en kort sammanfattning om hur du kan se eventet och vad vi tror att Apple kommer visa upp.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.