Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Så överför du kontakter från IOS till Android

Den som ska byta från IOS till Android kan vara rädd att information som kontakter inte följer med i flytten. Det är dock ganska enkelt, och här går vi igenom några metoder för en enkel flytt.

Det finns många goda egenskaper med Apples ekosystem av produkter, mjukvaror och tjänster, men den täta integrationen kan också göra det till en något läskig process att flytta till ett annat ekosystem. Den som länge använt IOS kan ha en stor katalog av kontakter som helst inte ska gå förlorad i flytten, men lyckligtvis finns det ett flertal smidiga alternativ för att föra över kontakterna till Android.

Googles plattformsoberoende metod

Om du vill ha en metod som fungerar oavsett vilken Android-telefon du ska byta till är Googles officiella metod för migrering av innehåll den rätta vägen att gå. På den officiella webbplatsen beskriver Google hur du går till väga för att säkerhetskopiera ditt innehåll, däribland kontakterna, från din IOS-enhet till Android.

Telefontillverkarnas lösningar

Om du upplever Googles metod för omständlig, och inte vill bråka med export av kontakter till filer, finns också alternativet att använda telefontillverkarnas appar för att föra över innehåll från din gamla telefon till den nya. De flesta Android-aktörer tillhandahåller en app för ändamålet, men vi kan peka på två alternativ här.

Samsung Smartswitch

Samsung-telefoner använder sig av ett system som heter Smartswitch. Här kan du säkerhetskopiera innehåll från din gamla telefon, antingen via sladd eller trådlöst, och du kan välja om telefonen ska ta emot innehåll från en annan telefon eller om den ska exportera informationen till en annan telefon. När du har valt mellan trådansluten eller trådlös överföring får du välja vilken typ av enhet du vill överföra från, och då ska du logiskt nog välja Iphone/Ipad.

I nästa meny behöver du skriva in användarnamn och lösenord för ditt Icloud-konto. Använder du tvåfaktorsautentisering får du nu bekräfta inloggningen på din IOS-enhet. Du får nu fram en meny där dina säkerhetskopierade IOS-enheter listas, och du väljer helt enkelt den du vill överföra till din Android-telefon. Nu kommer appen läsa av vad som finns på din IOS-enhet, och när det är klart kommer du presenteras för en meny där du får välja vilken del av innehållet du vill överföra. Om du bara väljer kontakter här kommer processen gå snabbt. Med detta gjort ska dina gamla IOS-kontakter nu finnas på Samsung-telefonen.

Huawei Phone Clone

Den som köpt en Huawei-telefon kan också överföra en rad olika typer av innehåll, däribland kontakter. Detta åstadkommer du genom att ladda ner appen Phone Clone till din IOS-enhet. När detta är gjort öppnar du Phone Clone-appen på din Huawei-telefon och väljer på samma sätt som med Samsung att detta är en ny telefon som ska ta emot data från en annan telefon. I appen på din IOS-enhet väljer du logiskt nog "det här är den gamla telefonen".

Phone Clone-appen på din IOS-enhet kommer nu visa en QR-kod som appen på Huawei-enheten. För att detta ska fungera behöver båda telefonerna vara anslutna till samma Wifi-nätverk. I nästa meny får du välja vilket innehåll du vill överföra, och väljer du bara kontakter här kommer överföringen gå rasande snabbt. Svårare än så är det inte, nu kommer du ha en komplett uppsättning kontakter på din Huawei-telefon.

Den gamla hederliga exporten

Om du av någon anledning inte kan eller vill använda någon av ovanstående metoder finns den gamla hederliga metoden med att helt sonika exportera dina kontakter som en fil och importera denna på Android-enheten du byter till. Detta åstadkommer du genom att logga in på ditt Icloud-konto på icloud.com i en datorwebbläsare och väljer där Kontakter-sektionen.

Väl där klickar du på kugghjuls-ikonen för inställningar i det nedre vänstra hörnet och väljer sedan Exportera som vcard. Dina kontakter kommer då sparas i och exporteras som en vcf-fil som du sedan sparar lokalt. Du loggar sedan in på ditt Google-konto på valfri tjänst och klickar sedan på rutnäts-ikonen uppe i högra hörnet och väljer där sedan alternativet Kontakter.

På sidan för kontakter som då dyker upp hittar du alternativet Mer i den vänstra kolumnen, och klickar du på den får du fram fler alternativ, bland annat möjligheten att importera och exportera kontakter. Klicka på importera och i menyn som då dyker upp klickar du på knappen Välj fil. Välj då helt enkelt den vcf-fil du exporterade från Icloud och vips har du dina IOS-kontakter i ditt Google-konto. När du börjar använda din Android-telefon kommer den nu ha dessa kontakter genom Googles finfina molnsynkronisering med Android-apparna.

Har du tips om en smart och smidig metod vi inte tagit upp här? Upplys oss i kommentarerna i så fall!

Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.