Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apples AR-glasögon kan sjösättas 2020

Det som det talats om länge ser nu ut att bli verklighet då analytiker nu menar att Apples glasögon för förstärkt verklighet kommer börja massproduceras 2020.

Att Apple skulle släppa någon form av glasögon med förstärkt verklighet, eller AR som det populärt förkortas, har det ryktats om i många år nu. Apple har satsat en hel del på förstärkt verklighet i sina mobila produktfamiljer som Iphone och Ipad, och rykten om att de flyttar ut denna satsning till kroppsburna produkter har gått i vågor de senaste åren.

Förra veckan dök det upp nya rapporter om att Apple faktiskt satsar på glasögon med förstärkt verklighet, och nu får dessa rapporter ytterligare bensin på elden då flitige och pålitlige Apple-analytikern Ming-Chi Kuo bekräftar dessa planer. Enligt 9to5mac ska Kuo påstått att AR-glasögonen ska börja massproduceras under andra kvartalet 2020.

Samme Kuo påstår att glasögonen kommer använda sig av en parkopplad Iphone som lösningens "hjärna" och telefonen kommer även bistå med nödvändiga funktioner som nätverksuppkoppling, beräkningskraft, GPS, med mera. Lösningen skulle alltså inte bli en fristående enhet som kan agera utan parkoppling till en Iphone.

Dessa påståenden backas upp av ett antal satsningar, uppköp och patent från Apples håll de senaste åren. Några exempel på sådana satsningar är som följer:

  • 2015: Apple förvärvar företaget Metaio som utvecklade telefonbaserad AR-mjukvara.

  • 2017: Apple förvärvar SMI, ett företag som utvecklade teknik för ögonspårning i förstärkt verklighet och vars teknik använts av företag som Qualcomm och Valve.

  • 2017: Apple köper Vrvana som utvecklade den uppmärksammade VR-lösningen Totem HMD.

  • 2018: Apple köper upp Akonia Holographics, ett företag som tidigare jobbat på AR-baserad datalagring men som sedan jobbat på förstärkt verklighet i okänd form.

Dessa tecken förstärks också av att Apple nu i februari beviljades ett AR-relaterat patent som företaget ansökt om under 2017. Patentet behandlade AR-baserad navigation, vilket matchar väl med tillämpningsområdet AR-glasögon. Apple ska också träffat en del AR-relaterade företag under årets CES-mässa enligt rapport från Apple Insider.

Mycket tyder på att Apple väljer att satsa på glasögon med förstärkt verklighet med andra ord. Nästa år får vi se om dessa rapporter stämmer, och om Apple försöker bli framgångsrika med det Google gick bet på med Google Glass-glasögonen.

Källa: 9to5mac, Apple Insider

Kommentarer
13 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.