Galaxy Note 10 nämns i samband med 5G

Vi har knappt hunnit smälta Galaxy S10-lanseringen innan rykten börjar flöda om Note 10, och precis som med S10 ser den ut att få 5G-uppkoppling.

Eftersom det är tidigt på året har rykteskarusellen runt Galaxy Note 10 inte riktigt kommit igång än. Baserat på allt vi vet om Galaxy S10-familjen kan vi vänta oss att liknande egenskaper kommer leta sig över till Note-familjen också, men förhoppningsvis med en hel del bra nyheter relaterade till pennan som ger produkten sitt namn.

Sedan tidigare har det ryktats om att Samsung ska öka skärmstorleken ytterligare med Galaxy Note 10, vilket förefaller logiskt med tanke på hur nära Galaxy S10 Plus är fjolårets Galaxy Note 9 i storlek. Tidiga rykten anger en skärmstorlek på 6,6 tum, men det nämns inte om denna skärm ska använda samma skärmhålsdesign som Galaxy S10-familjen, kallad Infinity-O, eller om Samsung vänder sig till de andra skärmtyperna de arbetar på.

Rykten vill också göra det gällande att Galaxy Note 10 ska använda en ny systemkrets som tillverkas på 7 nanometers tillverkningsprocess, och att den också ska använda sig av en ny kamerasensor för de bakre kamerorna. Ett intressant avslöjande kommer från utvecklaren Mishaal Rehman som lyckats gräva i källkoden för Samsungs Android 9-kärna och hittat referenser till Da Vinci och 5G.

Da Vinci ska vara kodnamnet för Note 10 vilket flitiga läckaren Ice Universe skrivit om sedan tidigare. I källkoden för Android 9-kärnan i Galaxy S10-telefonerna finns en kodrad som lyder "CONFIG_CAMERA_DAVINCI5G is not set", där alltså både
Da Vinci och 5G nämns.

Detta är onekligen goda nyheter för de som bor i länder där kommersiella 5G-nätverk är utbyggda (grattis Finland!), men vi i Sverige kommer nog inte kunna jubla förrän tidigast nästa år.

Vilken del av Note-upplevelsen skulle du helst se uppgraderad i Note 10?

Källa: Mishaal Rehman på Twitter, The Bell, Ice Universe på Twitter

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.