Nya Ipad och Airpods börjar massproduceras

Apples leverantörer sägs växla upp för massproduktion av en uppdaterad Ipad och nya Airpods.

Den 25 mars är det dags för årets första Apple-event. Själva eventet tycks fokusera på kommande tjänster från teknikföretaget, men enligt ihärdiga rykten är också nya produkter på väg ut i butiker under våren.

Enligt taiwanesiska sajten Digitimes håller Apples leverantörer nu på att växla upp produktionen av en uppdaterad Ipad och nya Airpods. Digitimes skriver att både en ny Ipad och Airpods kommer att presenteras under eventet, men andra källor säger som sagt att eventet helt kommer att fokusera på två nya tjänster, en kring nyheter och magasin och en kring strömmande video.

Det är inte alls omöjligt att Apple håller ett helt tjänsterelaterat event och samtidigt lägger ut de nya produkterna i sina butiker tillsammans med pressmeddelanden. Det har hänt flera gånger förut.

När det gäller den nya Ipad-modellen säger ryktena att vi får se skärmen växa från 9,7 tum till 10,2 tum tack vare smalare kanter. Däremot verkar Face ID utebli och hemknappen stanna kvar.

Airpods då? Där har vi hört om en ny version rätt länge nu. Kanske har Apples planer för de nästan omåttligt populära hörlurarna försenats på grund av problemen de sägs ha haft med att producera den trådlösa laddaren Airpower. Nästa generation Airpods sägs få stöd just för trådlös laddning och för "Hej Siri"-funktionalitet. Det pratas också om ett nytt svart färgalternativ.

Källa: Digitimes

Läs mer

Kommentarer
12 svar

Ett nytt iOS - nya buggar. Senast buggen i operativsystemet till iPhone hindrar användare från att styra AirPods Pro.

Ryktena visade sig stämma och EU skyndar nu på processen med att se till att mobila produkter delar samma laddningsport.

Att slippa kablar är alltid trevligt och något så vanligt som magneter kan nu göra att vi slipper det i allt större utsträckning.

Tillbehörstillverkaren mophie har lanserat två nya produkter som underlättar livet för oss när det kommer till laddning.

Det ser inte ut som att Fortnite återvänder till App Store inom de närmsta fem åren även om de anpassar sig till reglerna.

iPhones popularitet fortsätter växa och ska nu alltså ha sålt 2 miljarder exemplar sedan den introducerades 2007.