Nya Ipad och Airpods börjar massproduceras

Apples leverantörer sägs växla upp för massproduktion av en uppdaterad Ipad och nya Airpods.

Den 25 mars är det dags för årets första Apple-event. Själva eventet tycks fokusera på kommande tjänster från teknikföretaget, men enligt ihärdiga rykten är också nya produkter på väg ut i butiker under våren.

Enligt taiwanesiska sajten Digitimes håller Apples leverantörer nu på att växla upp produktionen av en uppdaterad Ipad och nya Airpods. Digitimes skriver att både en ny Ipad och Airpods kommer att presenteras under eventet, men andra källor säger som sagt att eventet helt kommer att fokusera på två nya tjänster, en kring nyheter och magasin och en kring strömmande video.

Det är inte alls omöjligt att Apple håller ett helt tjänsterelaterat event och samtidigt lägger ut de nya produkterna i sina butiker tillsammans med pressmeddelanden. Det har hänt flera gånger förut.

När det gäller den nya Ipad-modellen säger ryktena att vi får se skärmen växa från 9,7 tum till 10,2 tum tack vare smalare kanter. Däremot verkar Face ID utebli och hemknappen stanna kvar.

Airpods då? Där har vi hört om en ny version rätt länge nu. Kanske har Apples planer för de nästan omåttligt populära hörlurarna försenats på grund av problemen de sägs ha haft med att producera den trådlösa laddaren Airpower. Nästa generation Airpods sägs få stöd just för trådlös laddning och för "Hej Siri"-funktionalitet. Det pratas också om ett nytt svart färgalternativ.

Källa: Digitimes

Läs mer

Kommentarer
12 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.