Apple nära avtal med HBO, Showtime och Starz

Apple förhandlar in i det sista med kanaler som HBO och Showtime för att säkra innehåll till sin kommande videotjänst. De flesta egna programmen är nämligen inte klara ännu.

Den 25 mars blir det Apple-event, och bolaget väntas då avtäcka sin länge omtalade strömmande videotjänst. Det har skrivits mycket om alla originalprogram som Apple har under utveckling, men enligt Bloomberg kommer större delen av innehållet från början att komma från andra. De flesta egna programmen är helt enkelt inte klara ännu.

Enligt rapporten är Apple nära att sluta avtal med kanalerna HBO, Showtime och Starz och att pressen är stor att göra det innan den 25:e. Fortfarande är parterna inte helt överens om saker som marknadsföring och användarupplevelse. Förhoppningsvis har Apple redan avtal med åtminstone några andra aktörer, för annars kan det bli en ganska fattig videotjänst inledningsvis.

Bloomberg skriver att den nya tjänsten kommer att hittas i appen TV på Apple TV. I dagsläget samlar den appen innehåll från flera andra tjänster, exempelvis SVT Play, HBO Nordic och Amazon Prime Video. Varken Netflix eller Hulu är intresserade av ett samarbete överhuvudtaget, enligt uppgift, men Hulu låter åtminstone sitt innehåll visas i TV-appen idag.

Utifrån beskrivningen låter det alltså som att Apples videotjänst kommer att bli ganska intimt integrerad med TV-appen, vilket kan innebära att innehållet kommer att ligga sida vid sida med andra tjänster. Det är begripligt att stora tjänster som Netflix inte är så sugna på detta, utan föredrar att ha sitt material samlat i sin egen app. För mindre tjänster kan det kanske däremot vara mer lockande, eftersom enskilda serier och program får chansen att uppmärksammas.

Det är fortfarande väldigt många detaljer vi inte vet om Apples tv-tjänst, inklusive vad den kommer att kosta, när den får premiär och vilka länder den blir tillgänglig i. Det är bara att skriva upp 25 mars i kalendern, för då får vi förhoppningsvis alla svaren.

Källa: Bloomberg

Läs mer:

Kommentarer
6 svar

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.