Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google skär ner på surfplattor och bärbart

Dussintals ingenjörer sägs ha flyttats från grupperna som utvecklar surfplattor och bärbara datorer till andra grupper inom företaget.

Googles hårdvarudivisioner har haft en del framgångar på senare år, dels med produkter för det smarta hemmet, men även med de egna Pixel-telefonerna. Satsningarna på surfplattor som Pixel Slate och bärbara datorer som Pixelbook har inte riktigt nått samma framgångar, och nu rapporterar Business Insider att Google och moderbolaget Alphabet har börjat flytta ut ingenjörer från dessa avdelningar till andra divisioner inom bolaget.

Enligt rapporten ska flytten påverkat både hårdvaruingenjörer och programansvariga, och detta ska redan inneburit att flera projekt har ställts in. Den bärbara datorn Pixelbook 2 väntas släppas under 2019, men det återstår att se om den är en del av de inställda projekten. Påverkade anställda ska ha blivit ombedda att hitta andra tillfälliga projekt att jobba på fram till att mer permanenta projekt hittats, och flera ska ha anslutit till Pixel-telefonernas grupper.

Det är fortfarande oklart vad det här innebär för Googles satsningar på de egna produktfamiljerna inom surfplattor och bärbara datorer. De senaste tillskotten Pixel Slate och Pixelbook har fått något ljummet mottagande och personaländringarna kan ses som att Google växlar om till att fokusera mer på att utveckla Chromebook-produkter med externa bolag istället för att utveckla egna produkter.

Källa: Business Insider

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.