WWDC 2019 drar igång 3 juni

I början av juni kan ni ställa in er på att hålla tummar och tår för att Apple presenterar massvis med nyheter i IOS 13, Siri, Homekit och mycket mer.

Tidigare rykten stämde. Mellan den 3 och 7 juni ska Apple hålla hov för utvecklare som har köpt biljetter och flockas till utvecklarkonferensen WWDC i San Jose i USA. Det är under inledningen till denna konferens som Apple brukar introducera vad de jobbar på mjukvarumässigt, vilket kan vara allt från operativsystem till tjänster.

Årets konferens har god potential för att bli riktigt intressant. Med den nya Ipad Pro-familjen lanserad i fjol är förväntningarna stora på att IOS 13 ska utöka proffsplattans proffsiga egenskaper ännu mer. Det finns även förväntningar på att Apple ska utnyttja de allt större skärmarna i Iphone-familjen på ett bättre sätt än tidigare versioner av systemet har gjort.

Utöver detta lär vi få se det senaste som är på gång till skrivbordssystemet Mac OS, hur smartare och smidigare enheterna på våra handleder kommer bli med Watch OS och hur smidigt tv-tittandet kommer bli med nästa TV OS. Det sistnämnda kan mycket väl ha nyheter relaterade till Apples satsning på film- och tv som väntas avtäckas på månadens Apple-event den 25 mars.

Utöver detta kommer även Apples tjänster få se en hel del kärlek. Befintliga tjänster kommer säkerligen uppgraderas, och många hoppas nog på nya stordåd med den virtuella assistenten Siri som allt skulle behöva bli mer skärpt och mångsidig. Förbättringar i Icloud får gärna paras med nya tjänster vi inte visste att vi inte klarar oss utan.

I början av juni vet vi alltså exakt vad utvecklare för Apples plattformar och tjänster har att leka med framöver, och vad vi konsumenter har att se fram emot i höst.

Källa: Apple WWDC

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.