Höstens Iphones kan få kamerakvadrat

Rykteskarusellen runt Apples nya telefoner tenderar att börja tidigt, och höstens tillskott i familjen påstås få tre kameror i en kvadrat.

När Apple släppte Iphone X introducerade den kameror som monterades i en vertikal piller-formad uppsättning. Denna design fortsatte med Iphone XS-familjen som behöll samma uppsättning kameror i förbättrad form. Det har tidigare ryktats om att höstens Iphone-modeller ska utrustas med tre kameror mot dagens två, och den senaste rapporten påstår att dessa dessutom ska monteras i en kvadratisk uppsättning likt den i Huawei Mate 20 Pro.

Under de gångna månaderna har en rad olika medier rapporterat om att höstens uppsättning Iphone-modeller ska utrustas med tre kameror. Det väntades då att dessa skulle hysas i ett förlängt vertikalt kameraarrangemang likt det nuvarande, men nu rapporterar kinesiska komponentleverantörer att Apple istället kommer välja en kvadratisk kamerapositionering rapporterar Macotakara.

Enligt rapporterna ska kamerorna hysas i ett upplägg som påminner om det Huawei använder med Mate 20 Pro, där tre kameror ackompanjeras av en LED-blixt. Vad höstens Iphones skulle använda som fjärde medlem utöver kamerorna framgår inte av rapporterna. Enligt rapporten ska detta upplägg leda till bättre sammansättning av bilder från flera kameror jämfört med ett vertikalt upplägg.

Till hösten vet vi om detta stämmer eller om Apple återigen väljer att behålla den nuvarande designen. Hur som helst kan vi nog vänta oss att ytterligare en telefontillverkare anammar vidvinkelfotograferande, vilket enbart är positivt.

Källa: Macotakara, Wall Street Journal

Kommentarer
17 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.