Möt speltelefonen Black Shark 2

Den Xiaomi-relaterade telefontillverkaren Black Shark senaste spelfokuserade telefon fokuserar på rejäla specifikationer och gedigen kylarlösning.

Black Shark är ett fristående spelföretag med rötter i telefontillverkaren Xiaomi, och företagets första Android-telefon Black Shark var en renodlad speltelefon. Nu har uppföljaren presenterats för den kinesiska marknaden, och fokus ser återigen ut att ligga på de bästa tillgängliga specifikationerna och en rejäl kylarlösning som håller kretsarna kyliga.

Black Shark 2 är bestyckad med systemkretsen Qualcomm Snapdragon 855 och detta backas av hela 12 gigabyte primärminne. Lagringen erbjuds i hela ett alternativ om 256 gigabyte. Skärmen är en 6,39 tum stor AMOLED-panel som ska vara utrustad med något som kallas DC Light-dimmer, som ska göra skärmupplevelsen trevligare för ögonen. Den skryter också med Trueclarity MEMS-teknik som ska göra skärmens bildflyt bättre.

Qualcomms senaste systemkrets är inte en unik egenskap på marknaden, men kylarlösningen är däremot mer unik. Den beskrivs som en vätskekylning i flera lager där värmen ska kunna ledas bort från alla delar av kretsytan, inte bara enskilda delar som i existerande vätskekylda lösningar. Detta ska ge 14 grader lägre temperatur jämfört med andra vätskekylda lösningar.

Du som gillar filmen Det våras för rymden, eller Space Balls som den heter på engelska, kommer nog uppskatta prestandaläget Ludicrous Mode. Med detta läge aktiverat ska processorn kunna gå in i maximalt prestandaläge, och tack vare kylarlösningen ska den kunna stanna kvar i detta läge i flera timmar utan att prestanda stryps (så kallad throttling). Enligt Black Shark är detta den enda telefonen på marknaden som kan bibehålla överklockning av prestanda under långa tidsperioden.

Batteriet rymmer respektabla 4 000 milliamperetimmar och kan snabbladdas med en laddare på 27 watt, vilket ska kunna ge en timmes spelande på tio minuter. Black Shark 2 kan också laddas samtidigt som den används, utan att spelprestanda blir lidande, vilket är ovanligt på Android-marknaden. Black Shark skryter även med att antennerna är placerade i telefonens fyra hörn, vilket ska ge bra uppkoppling oavsett vilken del av telefonen som riktas mot radiosignalerna.

Om användaren kopplar in telefonen till en extern skärm går den in i ett spelvärd-läge där latensen mellan vad som händer på telefonen och på den externa skärmen ska vara väldigt låg, och detsamma ska gälla om du ansluter en handkontroll till telefonen (Black Shark säljer även sådana).

Föga oväntat finns här också ett dedikerat spelläge användaren kan aktivera som rensar minnet. Spelmenyn Game Dock innehåller också en prestandavy där användaren kan se vilken bilduppdatering telefonen upprätthåller i spelet, såväl som systemkretsens temperatur för tillfället.

Användaren kan också bestämma preferenser för spelprestanda i Gamer Studio-menyn. En sista spelfokuserad funktion är att telefonens vibration kan anpassas efter spelens innehåll, vilket exempelvis kan innebära att den vibrerar på ett sätt när du blir träffad av en motståndare och på ett annat sätt när du tittar på en actionscen i mellansekvenser.

På ljudsidan har telefonen utrustats med dubbla framåtvända högtalare som ska vara 25 procent större än vad högtalare typiskt är på telefonmarknaden. Tre mikrofoner, varav två är brusreducerande, ska se till att röstsamtal under spelsessioner är så tydliga som möjligt.

Black Shark 2 finns att köpa på den kinesiska marknaden idag, men i skrivande stund saknas information om den kommer kunna beställas även internationellt. Den första Black Shark-telefonen kan beställas från den europeiska webb-butiken, så det kan eventuellt hända på sikt även med uppföljaren. Prislappen ska presenteras vid ett senare tillfälle.

Källa: Black Shark

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.

M1 Pro och M1 Max är här och mer kraftfulla än någonsin och dessutom kommer de sitta i senaste generationen av MacBook Pro.