Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google lanserar strömmande speltjänst

Stadia heter Googles nya speltjänst, där spel strömmas från molnet genom en Chromecast till din tv. Tjänsten kommer i år till USA, Kanada och Europa.

Under spelutvecklarkonferensen GDC avtäckte sökjätten Google under gårdagen sin länge omtalade strömmande speltjänst som får namnet Stadia. Med hjälp av en Chromecast, en dator med webbläsaren Chrome eller en Pixel-enhet ska användare kunna spela direkt från molnet.

Liknande tjänster finns redan från exempelvis Steam men Google verkar satsa stort på att bli ledande. Bland annat kommer Google att erbjuda en specialanpassad spelkontroll, som också har Google Assistent inbyggd. Andra spelkontroller kommer också att fungera dock. Djup integrering med Youtube utlovas också, där det ska gå att kika på någon som spelar ett spel, och därifrån hoppa direkt in i spelet själv.

Google samarbetar med AMD för att tillhandahålla specialanpassade grafikkretsar till bolagets datacenter. Tjänsten kommer att ha stöd för både upplösningen 4K, HDR och 60 bilder per sekund. Pris och premiärdatum är än så länge okänt, men Stadia kommer att nå Europa, USA och Kanada någon gång under året.

Läs mer:

Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.