Google lanserar strömmande speltjänst

Stadia heter Googles nya speltjänst, där spel strömmas från molnet genom en Chromecast till din tv. Tjänsten kommer i år till USA, Kanada och Europa.

Under spelutvecklarkonferensen GDC avtäckte sökjätten Google under gårdagen sin länge omtalade strömmande speltjänst som får namnet Stadia. Med hjälp av en Chromecast, en dator med webbläsaren Chrome eller en Pixel-enhet ska användare kunna spela direkt från molnet.

Liknande tjänster finns redan från exempelvis Steam men Google verkar satsa stort på att bli ledande. Bland annat kommer Google att erbjuda en specialanpassad spelkontroll, som också har Google Assistent inbyggd. Andra spelkontroller kommer också att fungera dock. Djup integrering med Youtube utlovas också, där det ska gå att kika på någon som spelar ett spel, och därifrån hoppa direkt in i spelet själv.

Google samarbetar med AMD för att tillhandahålla specialanpassade grafikkretsar till bolagets datacenter. Tjänsten kommer att ha stöd för både upplösningen 4K, HDR och 60 bilder per sekund. Pris och premiärdatum är än så länge okänt, men Stadia kommer att nå Europa, USA och Kanada någon gång under året.

Läs mer:

Kommentarer
5 svar

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.

M1 Pro och M1 Max är här och mer kraftfulla än någonsin och dessutom kommer de sitta i senaste generationen av MacBook Pro.

Idag håller Apple låda och vi trodde att det bara skulle bli Mac men Apple överraskade med AirPods generation tre.

Ikväll är det dags igen för Apple att hålla låda. Vi har gjort en kort sammanfattning om hur du kan se eventet och vad vi tror att Apple kommer visa upp.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.