2020 års Iphones blir endast OLED-modeller

Nästa års modeller ska enligt rykten inte göra skillnad på lyxigare och billigare modeller i valet av skärmpanel, och kanske offra flärpen helt.

I höst väntas Apple i vanlig ordning avtäcka den senaste rundan uppdateringar av Iphone-familjen. Denna uppdatering får säkerligen sin beskärda del av nyheter, men enligt rykten är det först nästa års modeller som ska tillföra de riktigt stora nyheterna.

Enligt rapport från Etnews kommer nästa samtliga av års Iphone-modeller bestyckas med OLED-paneler, alltså även den väntade uppföljaren till Iphone XR som i år åter väntas använda en LCD-panel. En annan stor förändring är att flärpen ska försvinna, detaljerna runt exakt hur detta ska fungera är oklart men det spekuleras i att Apple väljer att använda ett skärmhål för kameran och en uppsättning sensorer under skärmen som ska kunna läsa av ansiktet genom skärmpanelen.

En annan spekulation gör gällande att den främre kameran istället flyttar upp till en kant ovanför skärmen och att sensorerna använder det ovan nämnda arrangemanget under skärmen. Detta skulle göra kanten runt skärmen större, vilket gör just den här spekulationen mindre sannolik. Det nämns också att nästa års systemkrets A14 ska tillverkas på 5 nanometers tillverkningsprocess, vilket skulle göra den betydligt mer energieffektiv än årets A13-krets.

Det återstår att se om en flärp-fri OLED-upplevelse ligger i Iphones nära framtid. Vilket är du mest pepp på, OLED-paneler i samtliga telefoner eller att slippa flärpen?

Källa: Etnews

Kommentarer
13 svar

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.

M1 Pro och M1 Max är här och mer kraftfulla än någonsin och dessutom kommer de sitta i senaste generationen av MacBook Pro.

Idag håller Apple låda och vi trodde att det bara skulle bli Mac men Apple överraskade med AirPods generation tre.

Ikväll är det dags igen för Apple att hålla låda. Vi har gjort en kort sammanfattning om hur du kan se eventet och vad vi tror att Apple kommer visa upp.