Netflix testar billigt mobilfokuserat abonnemang

Ett nytt Netflix-abonnemang ska testas på några marknader, som begränsar användningen till mobila enheter i utbyte mot billigare prislapp.

Du som av olika anledningar inte hinner titta på Netflix-innehåll på din tv utnyttjar kanske inte allt du betalar för med abonnemanget. Det verkar dock som att Netflix funderar på denna grupp användare då de börjat testa ett billigare abonnemang som endast är till för mobila användare.

Abonnemanget som testas kostar 3,63 amerikanska dollar, vilket motsvarar cirka 35 kronor. Utöver att vara begränsat till mobila enheter antyder Netflix att abonnemanget kanske kommer kunna växla till kortare betalningsperioder än dagens månatliga betalningar. Den som tittar på Netflix i mobilen i perioder kommer kanske kunna välja att betala för exempelvis två veckor istället för fyra.

Citatet från Netflix:

Vi tittar alltid på olika sätt att göra Netflix lättare att njuta av och mer tillgängligt. Vi kommer testa olika alternativ i utvalda länder där medlemmar kan, exempelvis, titta på Netflix i mobilen till ett billigare pris och prenumerera under kortare tidsperioder.

Ett av länderna där de mobilfokuserade abonnemangen testas är Indien, men Netflix har inte presenterat vilka ytterligare länder som kommer inkluderas i testet.

Skulle ett mobilfokuserat abonnemang vara intressant, eller är en tv-baserad enhet ett måste för ditt Netflix-tittande?

Källa: The Verge

Kommentarer
8 svar

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.

M1 Pro och M1 Max är här och mer kraftfulla än någonsin och dessutom kommer de sitta i senaste generationen av MacBook Pro.