Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple kan släppa speltjänst ikväll

Apple uppges arbeta på en prenumerationstjänst för spel, som kan visas upp ikväll jämte en nyhetstjänst och en strömmande tv-tjänst.

De flesta förväntar sig två nya prenumerationstjänster från Apple ikväll; en för nyheter och en för film och tv. Men enligt en rapport från Bloomberg arbetar Apple på ytterligare en tjänst, som skulle kunna visas upp ikväll. Den handlar om spel.

Enligt rapporten skulle användare för en fast månadspeng få tillgång till ett stort antal premium-spel i App Store, och intäkterna från tjänsten skulle delas upp till spelutvecklarna baserat på hur mycket speltid de olika titlarna får. Självklart kommer Apple också ta en del av intäktskakan.

Fokus på indiespel

Apple-kännaren John Gruber skriver på sin webbplats Daring Fireball att Apple borde satsa på en speltjänst, och erbjuda alla tre tjänster till ett rabatterat paketpris.

Grubers åsikt är att Apple borde satsa på exklusiva speltitlar från mindre IOS-utvecklare, som gärna vill göra bra spel utan irriterande köp inuti appen eller så kallade "gratis att spela"-titlar. Istället ska fokus ligga på spel som uppmuntrar till att spela länge och som användare vill spela. Spontant går tankarna till populära IOS-titlar som Altos Odyssey och Monument Valley, eller spel från utvecklare som till exempel svenska Mediocre och Simogo.

Varken rapporten från Bloomberg eller John Gruber är dock säkra på att tjänsten verkligen kommer att dyka upp ikväll. Vad säger ni, är en speltjänst från Apple något ni skulle kunna tänka er att betala för?

Källa: Bloomberg | Daring Fireball

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.