Apple kan släppa speltjänst ikväll

Apple uppges arbeta på en prenumerationstjänst för spel, som kan visas upp ikväll jämte en nyhetstjänst och en strömmande tv-tjänst.

De flesta förväntar sig två nya prenumerationstjänster från Apple ikväll; en för nyheter och en för film och tv. Men enligt en rapport från Bloomberg arbetar Apple på ytterligare en tjänst, som skulle kunna visas upp ikväll. Den handlar om spel.

Enligt rapporten skulle användare för en fast månadspeng få tillgång till ett stort antal premium-spel i App Store, och intäkterna från tjänsten skulle delas upp till spelutvecklarna baserat på hur mycket speltid de olika titlarna får. Självklart kommer Apple också ta en del av intäktskakan.

Fokus på indiespel

Apple-kännaren John Gruber skriver på sin webbplats Daring Fireball att Apple borde satsa på en speltjänst, och erbjuda alla tre tjänster till ett rabatterat paketpris.

Grubers åsikt är att Apple borde satsa på exklusiva speltitlar från mindre IOS-utvecklare, som gärna vill göra bra spel utan irriterande köp inuti appen eller så kallade "gratis att spela"-titlar. Istället ska fokus ligga på spel som uppmuntrar till att spela länge och som användare vill spela. Spontant går tankarna till populära IOS-titlar som Altos Odyssey och Monument Valley, eller spel från utvecklare som till exempel svenska Mediocre och Simogo.

Varken rapporten från Bloomberg eller John Gruber är dock säkra på att tjänsten verkligen kommer att dyka upp ikväll. Vad säger ni, är en speltjänst från Apple något ni skulle kunna tänka er att betala för?

Källa: Bloomberg | Daring Fireball

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.

M1 Pro och M1 Max är här och mer kraftfulla än någonsin och dessutom kommer de sitta i senaste generationen av MacBook Pro.