Ipad Pro stöder nu Logitech Crayon-pennan

Den som inte vill betala för den dyrare Apple Pencil 2 har nu ett billigare alternativ när stöd för Logitech Crayon lagts till i Ipad Pro.

I fjol släppte tillbehörstillverkaren Logitech en penna för sjätte generationens Ipad-modeller som var inriktad mot studenter. Logitech Crayon som den heter var billigare än Apples första generations Pencil, och halva kostnaden jämfört med andra generationens Apple-penna. Logitech Crayon har hittills inte kunnat användas med Ipad Pro-plattorna, men nu blir det ändring på det.

Läs också: Vi ställer Logitech Crayon mot Apple Pencil Apple har sakta men säkert expanderat antalet enheter som stöder Logitech Crayon. Från att inledningsvis endast varit kompatibel med sjätte generationens Ipad-modeller fick den nyligen stöd för Ipad Air 3 och Ipad Mini 5, och nu ansluter även senaste generationens Ipad Pro-modeller till samlingen. Det verkar dock inte som att alla äldre modeller får stöd för Crayon, Ipad Pro 10,5-tum verkar exempelvis inte få stöd för den.

Stödet kräver dock att enheten använder IOS 12.2, som för närvarande befinner sig i betatestande stadie. Den som betatestar kan alltså testa stödet för Crayon, medan de mindre våghalsiga av oss får vänta till den nya systemversionen släpps skarpt för alla användare. Sannolikt kan detta ske redan i kväll i samband med Apples event. Den som vill använda en penna med sin Ipad Pro men behöver inte de mer avancerade funktionerna hos Apples dyrare dito kommer alltså inom kort ha ett billigare alternativ tillgängligt.

Källa: Cult of Mac

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.