Här är Apples film- och tv-tjänst

Efter år av rykten har Apple nu visat sina planer för strömmande film och tv. Allt utgår från en ny version av företagets TV-app och den helt nya tjänsten Apple TV Plus samt paket från olika leverantörer i form av Apple Channels.

Apple har ikväll avtäckt tjänsten Apple Channels. Tanken med tjänsten är att användare bara ska betala för det de vill se, och att allt ska finnas i en enda app, nämligen Apples TV-app. Upplevelsen är också reklamfri, och för hela familjen.

Apple samarbetar med ett stort antal leverantörer, exempelvis Showtime och HBO. Den nya TV-appen innehåller rikligt med tips från Apples redaktörer, och personifieras också utifrån användarens smak.

Den nya versionen av appen och tjänsten Apple Channels kommer i maj. För första gången får även Mac TV-appen, liksom smarta tv-apparater från Samsung, Vizio, LG och Sony. TV-appen kommer också till Roku och Amazon Fire TV.

Apple spar inte på krutet när det gäller sin tv-tjänst, och rullar ut den nya appen till över hundra länder.

Apple TV Plus

Apple presenterar också en helt ny tjänst, i form av Apple TV Plus. Det här är alla originalproduktioner som Apple håller på med kommer att samlas. Med i en video som presenterar tjänsten är filmskapare som Steven Spielberg, JJ Abrams, Sofia Coppola, Ron Howard och M Night Shyamalan. Spielberg överraskar också genom att delta som gäst på scenen, och följs av bland andra Reese Witherspoon, Jennifer Aniston och Jason Momoa som presenterar de olika projekt de är inblandade i.

Apple TV Plus kommer till över hundra länder i höst, med exklusivt innehåll från Apple. Självklart är det reklamfritt, men vad månadskostnaden blir har Apple ännu inte berättat. Detta kommer att meddelas senare under året, när premiären närmar sig.

Kommentarer
35 svar

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.

M1 Pro och M1 Max är här och mer kraftfulla än någonsin och dessutom kommer de sitta i senaste generationen av MacBook Pro.

Idag håller Apple låda och vi trodde att det bara skulle bli Mac men Apple överraskade med AirPods generation tre.

Ikväll är det dags igen för Apple att hålla låda. Vi har gjort en kort sammanfattning om hur du kan se eventet och vad vi tror att Apple kommer visa upp.