Nästa Iphone sägs kunna ladda Airpods

Höstens Iphone-modeller påstås kunna ladda användarens Airpods, precis som Samsung nyligen visade upp med Galaxy 10-telefonerna.

En rapport från japanska Macotakara säger sig ha information om höstens Iphone-modeller. En del tror att telefonerna kommer att kallas Iphone 11, men hur Apple tänkt följa upp namnen på förra höstens Iphone XS och XS Max är inte känt.

Höstens Iphone-modeller sägs få stöd för tvåvägs trådlös laddning, det vill säga användare kommer att både kunna ladda telefonen trådlöst, men också använda telefonen som en trådlös laddare för både Airpods och Apple Watch. Funktionen finns i Samsungs Galaxy S10-telefoner som kan ladda företagets Galaxy Buds och deras smarta klockor.

Intressant nog skulle det här innebära att nästa generation av Apple Watch får stöd för Qi-standarden, till skillnad från idag där klockorna använder en proprietär Apple-lösning.

Macotakara skriver också att de nya Iphone-modellerna ska få adaptern för USB-C till Lightning medföljande i lådan vid köpet, så att den inte behövs köpas separat. Laddaren sägs också bli uppgraderad till en 18 watts version. I dagsläget nöjer sig Apple med att skicka med 5 watts-laddare och en sladd med USB-A med sina telefoner. De nya telefonerna kommer dock behålla Lightning-porten, enligt rapporten, så det är endast adaptern för USB-C som tillkommer.

Källa: Macotakara (japansk sida, Google-översatt)

Kommentarer
18 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.