Samsung visar upp stresstest av Galaxy Fold-skärmen

I en ny video visar Samsung hur de kvalitetstestar den vikbara skärmen i de kommande Galaxy Fold-telefonerna.

Den tveklöst största trenden i Android-världen för 2019 och framåt är användningen av vikbara skärmar. I en bransch där telefonformaten varit sig lika under lång tid har de vikbara telefonerna skapat uppståndelse och entusiasm, men efter avtäckandet av Samsungs vikbara telefon Galaxy Fold uppstod viss skepsis runt skärmens slitage och tålighet. Nu publicerar Samsung en video som ska stilla kundernas oro.

Videon förmedlar ingen information dessvärre, men Samsung har tidigare gått ut med att skärmen ska tåla att vikas 200 000 gånger. Det skulle innebära att telefonen klarar att vikas 100 gånger om dagen förutsatt att den används i fem års tid, och mer om den används kortare tid än så. För en telefon som kostar runt 25 000 kronor skulle det helt klart vara trevligt om det går att få valuta ur telefonen.

Enligt en rapport från Sammobile, som sägs bygga på en användare som lyckats lägga vantarna på telefonen, har dock inte översvallande positiva saker att säga om produkten. Dels menar användaren att skärmen aldrig blir helt platt i utvikt format, och att gångjärnet skapar ett mellanrum mellan de två skärmarna i ihopvikt format. Det rapporteras också om att det kan ta flera sekunder för mjukvaran att växla om mellan standardgränssnittet och det utvikta formatet.

Det rapporteras vidare att exempelvis webbläsaren Chrome inte alltid fångar upp att telefonen vikts ut, och visar istället det vanliga gränssnittet. Detta är en typ av brist Samsung kan åtgärda med mjukvaruuppdateringar fram till lanseringen, men de rent hårdvarumässiga bristerna blir svårare att rätta till.

Förbokningar av Samsung Galaxy Fold kan göras från och med den 26 april och säljstart blir den 3 maj.

Källa: Samsung, Sammobile

Kommentarer
2 svar

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.