Använd NFC-taggar med Shortcuts i iOS 13

En nyhet i Apples app Shortcuts är att det i höst kommer gå att bygga scenarion med hjälp av NFC-taggar.

Så vad betyder det i praktiken? Om du har en NFC-tagg så kan du placera den på en högtalare i hemmet, lägga mobilen på taggen så startar din favoritspellista eller radiostation automatiskt.

Hela automationen görs i Shortcuts, eller Genvägar som appen heter på svenska. Och det hela är möjligt tack vare att det går att bygga automationer med AirPlay-kompatibla enheter i den kommande versionen som kommer i höst.

Via Cult of Mac

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
16 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.