Analysfirman IDC: Apple hade sämsta kvartalet i Europa på fem år

Analysfirman IDC har släppt en ny rapport där de har granskat telefonleveranser i EMEA-regionen (Europa, Mellanöstern och Afrika) för första kvartalet.

I sin rapport framgår det att i EMEA-regionen har det sålts totalt 83,7 miljoner telefoner under första kvartalet vilket är en nedgång på 3,3% jämfört med förra året. När det kommer till marknadsandelar så ökade Huawei sina med 66,13%, Xiaomi med 33,26% medans Apple tappade -22,73% av marknadsandelarna i regionen.

Det betyder att Apple, enligt rapporten har gått ned från 18,55% till 14,74% från samma period förra året. Att Apple skulle tappa marknadsandelar var väntat av många analytiker men inte att det tappet skulle vara så här stort. Det är det enligt rapporten Apples sämsta år i regionen på fem år.

IDC skriver i sin rapport:

”Shipments have slowed as consumers hold on to devices for longer, Apple has been challenged with its latest devices, and Chinese manufacturers have been making strides each quarter. - Marta Pinto (IDC)”

Via GSM Arena

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
15 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.