Analysfirman IDC: Apple hade sämsta kvartalet i Europa på fem år

Analysfirman IDC har släppt en ny rapport där de har granskat telefonleveranser i EMEA-regionen (Europa, Mellanöstern och Afrika) för första kvartalet.

I sin rapport framgår det att i EMEA-regionen har det sålts totalt 83,7 miljoner telefoner under första kvartalet vilket är en nedgång på 3,3% jämfört med förra året. När det kommer till marknadsandelar så ökade Huawei sina med 66,13%, Xiaomi med 33,26% medans Apple tappade -22,73% av marknadsandelarna i regionen.

Det betyder att Apple, enligt rapporten har gått ned från 18,55% till 14,74% från samma period förra året. Att Apple skulle tappa marknadsandelar var väntat av många analytiker men inte att det tappet skulle vara så här stort. Det är det enligt rapporten Apples sämsta år i regionen på fem år.

IDC skriver i sin rapport:

”Shipments have slowed as consumers hold on to devices for longer, Apple has been challenged with its latest devices, and Chinese manufacturers have been making strides each quarter. - Marta Pinto (IDC)”

Via GSM Arena

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
15 svar

Streama med Prime Video, få förtur på erbjudanden och gratis frakt i hela Sverige med Amazon Prime.

Har du märkt att ett syskon har kunnat låsa upp din telefon? Nu är det kanske slut med det då Apple förbättrar sina modeller för upplåsning.

På fredag kommer många av oss att äntligen att få klämma på våra nya iPhone 13. Men vad får vi egentligen för våra gamla modeller som blir över?

För alla med en Apple Watch Series 3 eller nyare är det dags att uppdatera sin klocka och dessa nyheter har tillkommit.

iOS 15 och iPadOS 15 släpps idag vid 19:00 så nu är det snart dags att uppdatera och testa på de nya funktionerna.

När iPad mini presenterades under eventet blev den snabbt en snackis och många utryckte sitt intresse vilket nu verkar visa sig på leveranstiderna.