Tänk på detta innan du installerar betan av iOS 13 eller iPadOS

iOS 13 och iPadOS kommer fullpackat med nyheter och nya funktioner men det kan vara bra att tänka två gånger innan du installerar betan.

För bara någon dag sedan släppte Apple beta 2 av iOS 13 och iPadOS och tittar vi på tidigare år så dröjer det nog inte allt för länge innan en publik beta lanseras. Den publika betan kommer vara öppen för alla och går senare att ladda ned här.

Det finns dock ett par saker att tänka på innan du kastar dig på betaprofilen och uppdaterar din enhet. För det första så är det en beta, dessa är ofta väldigt ostabila och gör att enheten får sämre batteri, gör omstarter och att vissa appar inte fungerar som de ska. En app här i vårat avlånga land som många är beroende av är BankID. Det är en app som oftast inte fungerar vid en ny iOS-release och detta år är inget undantag. På sin hemsida skriver BankID:

”BankID-appen fungerar inte på betaversioner av iOS 13, men det kommer att finnas en kompatibel version när Apple produktionssätter iOS 13 i höst.”

Så är du beroende av den så ska du undvika att installera betan på din iPhone eller iPad. Om du trots det vill installera betan så är det alltid klokt att göra en säkerhetskopiering av hela telefonen så du enkelt kan falla tillbaka om iOS 13 bråkar med dig för mycket.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
23 svar

Det är bara dagar bort tills höstens andra event och vi går igenom vad vi tror kan visas upp av Apple på måndag.

Har du ett par AirPods Pro och har problem med knaster i lurarna? Då kan du ha rätt till gratis reparation.

Inför eventet på måndag har flera rykten cirkulerat om Apples kommande bärbara kraftpaket som tros introducera nästa Apple Silicon-chip.

Det har länge ryktats om att nya MacBook Pro-modeller med ett helt nytt M1X- eller M2-chip ska lanseras denna höst och nu kan det finnas ett datum.

Visst är det väl så att vi alltid har för få laddare eller alldeles för många kablar liggandes i stora ormbon? Men vi har kanske hittat en lösning på det.

Tile kommer med en ny produktserie och nya säkerhetsfunktioner, vi har testat Pro, Mate, Slim och Sticker taggarna.