Med iOS 13 blir det lättare att inte missa att säga upp en prenumeration

Vi har nog alla råkat betala ett par månader extra för någon digital tjänst som vi inte använder, men i iOS 13 blir det lite lättare att slippa det.

Säg att du prenumererar på Netflix men en dag bestämmer du dig för att ta bort appen från din iPhone eller iPad. Väl borta är livet fantastiskt fram tills dagen innan lön och du ser att de sista hundra kronorna som skulle gå till pizzan har dragits.

Detta är snart ett minne blott tack vare en ny funktion i iOS 13 och iPadOS. Det hela fungerar så att om du tar bort en app där du har en aktiv prenumeration så kommer du mötas av en påminnelse. Du får då ett val att antingen säga upp prenumerationen och ta bort appen, eller behålla prenumerationen och ta bort appen. En helt klart enkel men smidig funktion som är bra för konsumenten, men mindre bra för bolaget som tillhandahåller tjänsten du har prenumererat på.

Via Feber

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
3 svar

Det är bara dagar bort tills höstens andra event och vi går igenom vad vi tror kan visas upp av Apple på måndag.

Har du ett par AirPods Pro och har problem med knaster i lurarna? Då kan du ha rätt till gratis reparation.

Inför eventet på måndag har flera rykten cirkulerat om Apples kommande bärbara kraftpaket som tros introducera nästa Apple Silicon-chip.

Det har länge ryktats om att nya MacBook Pro-modeller med ett helt nytt M1X- eller M2-chip ska lanseras denna höst och nu kan det finnas ett datum.

Visst är det väl så att vi alltid har för få laddare eller alldeles för många kablar liggandes i stora ormbon? Men vi har kanske hittat en lösning på det.

Tile kommer med en ny produktserie och nya säkerhetsfunktioner, vi har testat Pro, Mate, Slim och Sticker taggarna.