Avsnitt 262: Det skall göra ont att byta system

Den här veckan så är Thor fortsatt arg över svårigheterna han nu fått när han plötsligt ska försöka få in en Androidtelefon i sin trygga walled-garden av Apple produkter.

Han har även ett och annat att tillägga när det kommer till sleeptrackers och deras påverkan på sömn. Hjälper de verkligen och hur ska vi förhålla oss till den mängd data som vi kan samla in om oss själva på ett sätt så att det inte motverkar sitt syfte.

Marcus har upptäckt PiP (picture in picture) på betaversionen av tvOS till appleTV och han spekulerar friskt i vad det här ska vara bra för. Han har även ett par visdomsord kring det här med att installera beta att dela med sig av

Peter har hängt med Huawei och inte bara klämt på deras nya röda version av P30 Pro utan även deras kommande vikbara telefon MateX. Peter blev nekad att fotografera på sin sons avslutning med hänvisning till GDPR och valde i sann journalistisk anda att gå till botten med hela och redogör i dagens avsnitt kring vad som egentligen gäller kring fotografering på skolavslutningar och luciatåg. Kan det vara så att Peter har att se fram emot ett besök på rektorns kontor inom en snar framtid?

Du hittar podden på bland annat iTunes,  Acast och Spotify!
Följ oss också på:
YouTube
Twitter
Facebook
Instagram

Skriven av Thor Lindholm

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.

M1 Pro och M1 Max är här och mer kraftfulla än någonsin och dessutom kommer de sitta i senaste generationen av MacBook Pro.