3D Touch är tillbaka i senaste betan

Idag släppte Apple en ny beta till utvecklare och det är beta nummer fyra till iOS 13. I uppdateringen bjuds det på en rad förbättringar till funktionen 3D Touch.

Det har länge ryktats att 3D Touch kommer att försvinna och istället ersättas med "Quick Actions". Anledningen påstås vara att tekniken bakom 3D Touch både är dyr och komplicerad att få in i telefonerna.

iOS 13 har skvallrat en hel del om att det nog faktiskt blir så då användare som har äldre enheter eller en iPhone XR som saknar 3D Touch har fått en drös med nya funktioner. För att använda Quick Actions på en telefon som saknar 3D Touch håller man fingret en lite längre stund på en ikon och får då upp en rad med olika alternativ. Nytt i beta 4 är bland annat att det finns ett alternativ att få ikonerna att "dansa" så de går att ta bort. Och håller vi fingret på App Store så får vi även alternativet att uppdatera alla appar. Dessa funktioner har lagts till överallt i iOS 13 på enheter som saknar 3D Touch så mycket tyder på att höstens nya telefoner kommer sakna funktionen.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
9 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.