Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Externa parter som arbetar med Siri hör användares inspelningar

The Guardian skriver idag att de har fått information om att externa parter som arbetar med att förbättra Siri hör användares konversationer.

Det är en visselblåsare på ett företag som arbetar för att hjälpa Apple förbättra Siri som nu har tagit kontakt med The Guardian. Bland annat så ska de hört konversationer rörande pågående droghandel, folk som har sex med varandra och samtal mellan patient och doktor. Apple har bekräftat till The Guardian att ett litet antal anonyma Siri-förfrågningar används för att göra röstassistenten bättre och ljudklippen är bara ett par få sekunder långa. Ibland händer det dock att Siri går igång när den hör något som låter som ”Hej Siri” och då tas ljudet upp. Enligt den anställda så kan dessa inspelningar vara upp till 30 sekunder långa ibland. Personen säger även att det är absolut vanligast att dessa felaktiga aktiveringar av Siri sker på Apple Watch och HomePod.

Anledningen till att personen väljer att tala ut om detta är för att användarna bör få veta att vissa inspelningar faktiskt analyseras av riktiga människor. Apple är öppna med sin integritetspolicy på sin hemsida där de skriver att alla inspelningar görs helt anonyma och har ingen koppling till Apple ID eller någon annan information om användaren. Men visselblåsaren säger att trots detta så kan många inspelningar kopplas till en viss person om sådan information nämns i inspelningen. Apple är inte på några sätt ensamma om att låta externa parter analysera och förbättra röstassistenten och både Google och Amazon arbetar på samma sätt.

Källa The Guardian

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
23 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.